iPad Scholen

Zuyderzee College stapt over van MacBooks naar de iPad

Het Zuyderzee College in Emmeloord zal voor het digitale onderwijs overstappen van de MacBook naar de iPad, een opvallende keuze die echter wel in lijn is met de huidige trends binnen het digitale onderwijs. De school geeft aan dat er de laatste jaren veel meer onderwijsmateriaal voor de iPad bij is gekomen, waardoor dat apparaat nu beter geschikt is dan de laptops van Apple. Het is geen officiële iPad school, maar een school die gebruik zal maken van de iPad.

Meer lesmateriaal beschikbaar op de iPad

De school geeft aan dat het lesmateriaal nu beschikbaar is voor de iPad, wat het gemakkelijker maakt om met een compact apparaat als de tablet te werken. Bovendien is het goed mogelijk om de leraren en de leerlingen via de iPad en de software aan elkaar te koppelen. Hierdoor kunnen de leerlingen op een innovatieve wijze les krijgen, waarvoor geen MacBook meer nodig is.

Overstap vanaf traditionele schoolboeken

Het Zuyderzee College besloot 8 jaar geleden al over te stappen van de traditionele schoolboeken naar onderwijs via de MacBooks, wat destijds een zeer innovatieve keuze vormde. Het digitale onderwijs stond op dat moment echter nog in de kinderschoenen, waardoor de school veel leerstof zelf heeft moeten ontwikkelen. Bovendien moest men de software zelf bijhouden, wat een flinke investering vroeg. Volgens de school was dit erg arbeidsintensief, waardoor dit een goede kans biedt om over te stappen naar een beter ontwikkeld systeem, dat uiteraard weer een digitale basis kent.

Geen iPad school

Het Zuyderzee College is officieel geen iPad school, maar zal vanaf het komende schooljaar wel op grote schaal gebruik gaan maken van de tablet van Apple. Voor zowel de ouders van de leerlingen als de school zelf betekent dit een belangrijke kostenbesparing. Ouders hoeven voortaan geen MacBook meer te kopen, maar kunnen gebruik maken van een iPad. De school heeft geen omkijken meer naar de dure accessoires en opladers, die nog wel eens kapot gingen en op die manier voor kosten zorgden. Wat dat betreft brengt de overstap naar de iPad voor de school alleen maar voordelen met zich mee.